VvE besturen

"Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen". 

 Bovenstaande uitspraak zal veel van u herinneren aan de uitspraken van de rijdende rechter. Geschillen tussen buren over een verwaarloosd balkon, geschillen tussen de bewoner en de ramenwasser en geschillen tussen een bestuur en een enkele bewoner keren wekelijks terug in dit programma.

 

Helaas blijkt in de praktijk dat u als VvE bestuuder niet alleen tegen dergelijke relatief kleine geschillen aanloopt, maar dat u dient te beslissen over zaken met meer verstrekkende gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal (samenwerkings-)contracten wat u jaarlijks afsluit met externe partijen en de risico's die hieraan vastkleven. Enkele voorbeelden van dergelijke samenwerkingen: de beheerder, de leverancier, de aannemers, et cetera.

Gelukkig bezit u als bestuurders veelal over voldoende kennis om de VvE te vertegenwoordigen in de dagelijkse praktijk en veelvoorkomende geschillen. Het wordt echter een een ingewikkelder verhaal als u juridische beslissingen dient te maken over de volgende drie praktijkvoorbeelden, aangereikt door verschillende Vve besturen:

- Het uitbetalen van dubbele facturen aan de aannemer.

- Een gedeelde machtiging tussen u en uw beheerder betreffende de beschikking over de algemene spaarrekeningen.

- Geschillen met betrekking tot de eindejaarsafrekening van onder andere de stookkosten.

LeQal Advice biedt u op een professionele wijze advies aan met betrekking tot specifieke geschillen uit de VvE branche. Daarnaast bieden wij u een gratis intakegesprek aan, waarin wij u wijzen op de onzichtbare risico's van een VvE bestuur en de samenwerking met externe partijen.

 

Bent u geïnteresseerd in onze juridische diensten gericht op VvE besturen en wilt u gebruik maken van een gratis intakegesprek? Vult u dan het contactformulier in.