Startende ondernemers

"De enige keer dat succes voor werken komt, is in het woordenboek"

U heeft een goed idee. Dit idee heeft u vormgegeven in een product of dienst. U heeft dit gedaan nadat u bent gaan nadenken over een rechtsvorm, eventueel benodigd kapitaal en marketing. Daarbij heeft u zich wellicht ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Klaar om er hard voor te werken om uw product of dienst en uiteindelijk uw onderneming succesvol te maken. Al snel komt u onder andere in contact met klanten, partners, leveranciers, personeel en na groot succes krijgt u zelfs te maken met een eigen bedrijfspand. Uw inkomsten- en uitgavenpatroon begint te groeien en u begint zich af te vragen hoe kwetsbaar u eigenlijk bent als startende ondernemer.

 

Heeft u nagedacht over onder andere Algemene Voorwaarden, een samenwerkingscontract, opdrachtbevestigingen, arbeidscontracten en wat gaat u doen indien u in een geschil raakt met een van uw zakelijke partners of klanten?

 

Uit de praktijk blijkt dat startende ondernemers bereid zijn om hard te werken om hun onderneming tot een succes te maken. Helaas worden daardoor belangrijke voorwaarden die de ondernemer dekken voor aansprakelijkheid veelal uitgesteld of vergeten.